Twaalf jaar geleden is het alweer dat op 7 juni Veghel HartSave werd opgericht! Dit moment wilden we natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder even kort terug te blikken.

In 2006 is Veghel HartSave opgericht door Klaas Haan. De eerste AED in de toenmalige gemeente Veghel is dan ook geplaatst in 2006. Inmiddels zijn er nu bijna 90 AED’s geplaatst! De laatste is in april dit jaar geplaatst bij Van Berlo Bedrijfsvloeren B.V.

Burgerhulpverleners
Veghel HartSave heeft inmiddels vele burgerhulpverleners opgeleid. In Nederland staan ongeveer 170.000 mensen geregistreerd als burgerhulpverlener. Dit lijkt veel maar het is slechts 1% van de Nederlandse bevolking. Genoeg werk aan de winkel dus!

Reanimatiepartner
VHS is reanimatiepartner geworden van de Hartstichting. In november waren Klaas en Wieke aanwezig bij de Reanimatiepartnerdag van deze organisatie.

Nieuwe doelen
Sinds 2006 zijn er al veel doelen bereikt maar het is natuurlijk goed om deze regelmatig bij te stellen. Een van de belangrijkste doelen dit jaar is om het bedrijfsleven op te roepen om AED’s, die nu nog binnen hangen, naar buiten te plaatsen en ze zodoende 24/7 beschikbaar te stellen. Daarnaast moet het aantal AED’s nog met een twintigtal groeien om Veghel en kerkdorpen helemaal hartveilig te maken. Hier gaan we dan ook voor met zijn allen!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.