Wij zijn Veghel HartSave

Onze doelstellingen

Wij willen koste wat het kost Veghel en omstreken Hartveilig maken, dat houdt in dat wij zoveel mogelijk AED’s proberen te plaatsen en te onderhouden.

0%
van alle gevallen vind een hartstilstand thuis plaats
0 jaar
is de gemiddelde leeftijd van de slachtoffers
0%
van alle gevallen zijn het omstanders die het slachtoffer reanimeren voordat de ambulance komt
0
AED’s geplaatst in Veghel en omstreken, waarvan 3 mobiel
0
AED’s in 6-minutenzone
0
AED’s buiten 6-minutenzone

Onze geschiedenis

Gebeurtenissen na 2017 staan onder het kopje nieuws.

 

Oprichting Veghel HartSave

In 2006 is Veghel HartSave (VHS) opgericht door Klaas Haan. Klaas kwam na 9 jaar als vicevoorzitter uit de landelijke organisatie Nederlandse Organisatie EHBO-Docenten (NODE) en was o.a. mede verantwoordelijk voor het bijscholen van EHBO-docenten. In die periode heeft hij ook als speciale afgevaardigde van Het Oranje Kruis de bijscholing voor Artsen en instructeurs op Aruba, Bonaire en Curaçao verzorgd. Daardoor had hij vele contacten met diverse AED-leveranciers. Nadat Klaas zijn bestuursfunctie neerlegde heeft zich daarna het plan ontwikkelt om in zijn woonplaats Veghel (nu Meierijstad) Veghel HartSave op te richten om zo ook iets voor de gemeenschap te betekenen. De eerste AED in de gemeente Veghel is dan ook geplaatst in 2006.

De hulpverleningsketen destijds in beeld gebracht: vlnr Goof van Nunen, Ton Keultjes, Jan den Biggelaar, Jan van Asseldonk, Klaas Haan en Johan de Klein.

Vijf jaren later.

Op 7 juni 2011 is gemeente Veghel voorzien van 62 AED’s. In dit zelfde jaar zijn drie AED’s die binnen hingen naar buiten geplaatst, zodat deze 24/7 operationeel zijn.

De organisatie groeit verder!

Veghel HartSave heeft tijdens een informatieavond in het “Medisch Centrum De Vondel” vijf nieuwe ambassadeurs verwelkomd. De ambassadeurs Ina Adema (burgemeester gemeente Veghel), Gertrude van den Elzen (bestuurslid Stichting Centrummanagement Veghel), Goof van Nunen (notaris te Veghel), Erik Jansen (directeur Rabobank Uden Veghel) en Frank van den Boogaard (directeur SOVO). Het doel was om via hun grote netwerken meer sponsors voor de stichting te genereren.

Een belangrijk moment

Op vrijdag 6 juni 2014 heeft de voorzitter van Veghel HartSave als reanimatie-instructeur deelgenomen aan een wereldrecordpoging Reanimeren & Defibrilleren. Met 3242 scholieren die deelnamen is het GUINNESS World Record verbroken. Het doel was om een petitie van 40.000 handtekeningen aan de overheid te overhandigen en deze zover te krijgen om standaard reanimatie trainingen op het voortgezet onderwijs te realiseren. Deze werden aangeboden aan Staatssecretaris Sander Dekker van het Ministerie van OCW.

Het jubileum jaar

10-jarig jubileum van Veghel HartSave. In deze tien jaar ging het aantal AED’s in de gemeente Veghel van nul naar ruim zeventig en is er een professionele organisatie neergezet. Het mooiste cadeau voor het jubileumjaar is dat de gemeente Veghel een subsidie verstrekte. Waardoor VHS 12 AED’s bij alle dorps- en wijkraden heeft kunnen aanbieden. Het voordeel hiervan is dat de zes minuten zone behoorlijk kon worden uitgebreid.

De toekomst ziet er goed uit.

Inmiddels is de 86ste AED geplaatst in Veghel (Meierijstad). Op zaterdag 18 november 2017 is er bij de St. Antonius molen in Eerde een AED met een nieuwe buitenkast geplaatst. De vorige AED hing op de Kapelstraat 98 in Eerde en is verwijderd.

Onze mensen

Klaas Haan

Voorzitter en Instructeur reanimatie

“Ik ben er trots op dat we samen, met een goed bestuur en de logistieke groep c.f. de doelstelling van de Nederlandse HartStichting  een uitstekende 6-minutenzone, met vele AED’s hebben gerealiseerd voor de inwoners van Veghel en haar 6 kerkdorpen.”

Riny van Rinsum

Vicevoorzitter

Ik ben bestuurslid geworden, omdat ik het van essentieel belang vind dat mensen de grootst mogelijke overlevingskans hebben als zij op straat te maken krijgen met hartfalen. Veghel HartSave werkt er hard aan om om dit re realiseren én in stand te houden.

Vacature

Secretaris

Wil de Bruijn

Penningmeester

“Ik ben bij Veghel HartSave terecht gekomen omdat ik op deze manier een bijdrage kan leveren aan de gemeenschap”

Vacature

PR / Marketing -Vrijwilliger

Jan van Asseldonk

Algemeen Bestuurslid/ Cardioloog H. Hartziekenhuis Mol

“Vanuit mijn expertise en functie een maatschappelijke bijdrage leveren door de
veiligheid en het niveau van zorg voor de inwoners van Veghel en omstreken te vergroten”

Ad Nijssen

Bestuurder Logistiek

“Een maatschappelijke bijdrage zou eenieder moeten leveren. Ik probeer samen met anderen een AED binnen de 6 minutenzone te plaatsen.”

Wieke van der Heiden

Bestuursondersteuner Kwaliteitshandboek / Opleidingen

“Door het plotselinge besef dat iemand zomaar weg kan vallen ben ik Veghel HartSave gaan helpen. Maar natuurlijk ook om andere mensen te helpen om hun dierbare te kunnen redden als dat mogelijk is. Dat is alleen mogelijk als er een goede organisatie achter staat die innovatief en toekomst gericht bezig is. Dat is VHS zeker!”

Marjolijn Streppel

Bestuursondersteuner en Vertrouwenspersoon

“Iedereen heeft baat bij een AED in de buurt. Samen kunnen we onnodige overlijdens voorkomen en daar zet ik mij als Veghelse huisarts graag voor in.”

Rob Vink

Bestuursondersteuner logistiek en Instructeur reanimatie

Onze Partners

Sponsoren van Veghel HartSave