Wij zijn Veghel HartSave

Onze doelstellingen

Wij willen koste wat het kost Veghel en omstreken Hartveilig maken, dat houdt in dat wij zoveel mogelijk AED’s proberen te plaatsen en te onderhouden.

0%
van alle gevallen vind een hartstilstand thuis plaats
0 jaar
is de gemiddelde leeftijd van de slachtoffers
0%
van alle gevallen zijn het omstanders die het slachtoffer reanimeren voordat de ambulance komt
0
AED’s geplaatst in Veghel en omstreken, waarvan 3 mobiel
0
AED’s in 6-minutenzone
0
AED’s buiten 6-minutenzone

Onze geschiedenis

Gebeurtenissen na 2017 staan onder het kopje nieuws.

 

Oprichting Veghel HartSave

In 2006 is Veghel HartSave (VHS) opgericht door Klaas Haan. Klaas kwam na 9 jaar als vicevoorzitter uit de landelijke organisatie Nederlandse Organisatie EHBO-Docenten (NODE) en was o.a. mede verantwoordelijk voor het bijscholen van EHBO-docenten. In die periode heeft hij ook als speciale afgevaardigde van Het Oranje Kruis de bijscholing voor Artsen en instructeurs op Aruba, Bonaire en Curaçao verzorgd. Daardoor had hij vele contacten met diverse AED-leveranciers. Nadat Klaas zijn bestuursfunctie neerlegde heeft zich daarna het plan ontwikkelt om in zijn woonplaats Veghel (nu Meierijstad) Veghel HartSave op te richten om zo ook iets voor de gemeenschap te betekenen. De eerste AED in de gemeente Veghel is dan ook geplaatst in 2006.

De hulpverleningsketen destijds in beeld gebracht: vlnr Goof van Nunen, Ton Keultjes, Jan den Biggelaar, Jan van Asseldonk, Klaas Haan en Johan de Klein.

Onze mensen

Klaas Haan

Voorzitter

“Ik ben er trots op dat we samen, met een goed bestuur en de logistieke groep c.f. de doelstelling van de Nederlandse HartStichting  een uitstekende 6-minutenzone, met vele AED’s hebben gerealiseerd voor de inwoners van Veghel en haar 6 kerkdorpen.”

Riny van Rinsum

Vicevoorzitter

Ik ben bestuurslid geworden, omdat ik het van essentieel belang vind dat mensen de grootst mogelijke overlevingskans hebben als zij op straat te maken krijgen met hartfalen. Veghel HartSave werkt er hard aan om om dit re realiseren én in stand te houden.

Jeroen Spierings

Secretaris / PR & Marketing

“Ik heb een aantal jaar geleden een reanimatie meegemaakt op straat van een onbekende man, ik was erg blij dat er meerdere voorbijgangers stopte om hulp te verlenen. Zelf had dit nog nooit eerder meegemaakt, of een reanimatiecursus gevolgd. Na deze ervaring ben ik meteen een training gaan volgen via Veghel HartSave.”

Wil de Bruijn

Penningmeester

“Ik ben bij Veghel HartSave terecht gekomen omdat ik op deze manier een bijdrage kan leveren aan de gemeenschap”

Leo Engelen

Bestuurder Logistiek

“Ik ben sinds 1970 in het bezit van een EHBO-diploma met Reanimatie en dus was het voor mij een logische stap om me aan te sluiten bij VHS”

Jan van Asseldonk

Algemeen Bestuurslid/ Cardioloog H. Hartziekenhuis Mol

“Vanuit mijn expertise en functie een maatschappelijke bijdrage leveren door de
veiligheid en het niveau van zorg voor de inwoners van Veghel en omstreken te vergroten”

Marjolijn Streppel

Bestuursondersteuner Huisarts

“Iedereen heeft baat bij een AED in de buurt. Samen kunnen we onnodige overlijdens voorkomen en daar zet ik mij als Veghelse huisarts graag voor in.”

Wieke van der Heiden

Bestuursondersteuner Kwaliteitshandboek / Opleidingen

“Door het plotselinge besef dat iemand zomaar weg kan vallen ben ik Veghel HartSave gaan helpen. Maar natuurlijk ook om andere mensen te helpen om hun dierbare te kunnen redden als dat mogelijk is. Dat is alleen mogelijk als er een goede organisatie achter staat die innovatief en toekomst gericht bezig is. Dat is VHS zeker!”

Ad Nijssen

Bestuursondersteuner Logistiek

“Een maatschappelijke bijdrage zou eenieder moeten leveren. Ik probeer samen met anderen een AED binnen de 6 minutenzone te plaatsen.”

Onze Partners

Sponsoren van Veghel HartSave

Menu