VEGHEL | Nadat Veghel HartSave voor de AED-kasten overstapte op de ‘Rotaid-kast’ was de noodzaak aanwezig om naar een andere AED-kast-standaard uit te kijken in voorkomende situaties.

Om het 24/7 gebruik van de AED te kunnen garanderen in gevallen dat deze niet direct op de buitengevel van een pand of op een hekwerk geplaatst zou kunnen worden, is een standaard noodzakelijk. Via Staalbouw Hendriks B.V. kwamen we terecht bij zusterbedrijf Van Grinsven Metaalbewerking B.V. die beiden al een AED 24/7 aan hun gevel hebben hangen.
Twee bedrijven die maatschappelijk zeer betrokken zijn bij het wel en wee van de mogelijk levensreddende hulpverlening via de AED en om die reden de noodzaak van de standaard ook inzagen.

Toen we onze situatie in maart voorlegden aan Henk Laghuwitz, Business Manager bij Van Grinsven Metaalbewerking B.V., werd hij meteen enthousiast en was de sponsoring in principe al een feit, op voorwaarde dat er enig geduld opgebracht kon worden. Vanwege de drukke productiewerkzaamheden bij van Grinsven, zou het ontwerpen en het maken van de standaard namelijk wel wat extra tijd gaan kosten.

Na een periode van onderling technisch overleg over het ontwerp en de specificaties, volgde na fabricage van de (geen drie maar zelfs vier) splinternieuwe standaards. Op 18 juni zijn ze officieel overgedragen aan onze logistiek bestuurder Leo Engelen. U begrijpt dat we Van Grinsven Metaalbewerking B.V. erg dankbaar zijn voor deze praktische en belangrijke sponsoring. Wij zijn klaar voor de toekomstige plaatsingen van AED’s op de nieuwe standaards.


Leo Engelen met een van de nieuwe standaards.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.