Nieuwe Reanimatierichtlijnen 2015

 Op 15 oktober 2015 heeft de Europese Reanimatie Raad (ERC) de nieuwe Europese richtlijnen voor reanimatie bekend gemaakt: “The European Resuscitation Council Guidelines for Resuscitation 2015”. Op dit moment is de Wetenschappelijke Raad van de NRR bezig met het opstellen van de Nederlandse Richtlijnen welke zijn afgeleid van de Europese Richtlijnen. Op 20 januari worden deze richtlijnen bekend gemaakt op het jaarlijkse reanimatie congres. De NRR vraagt opleiders nadrukkelijk niet zelf al met de Europese richtlijnen aan de slag te gaan om verwarring te voorkomen. Met auteurs van NRR erkende lesmaterialen zal zo snel als mogelijk contact opgenomen worden, zodat zij alvast kunnen beginnen met het aanpassen van hun lesmaterialen.

Voorzitter Veghel HartSave bezoekt op 20 januari onderstaand congres

Op woensdag 20 januari 2016 organiseert de Nederlandse Reanimatie Raad voor de 13e keer het Nationaal Reanimatie Congres. Dit jaar volledig in het teken van de nieuwe Richtlijnen Reanimatie in Nederland. Alle belangrijke veranderingen in de richtlijnen en het waarom van die veranderingen, zullen tijdens dit congres de revue passeren. Naast lezingen over de nieuwe richtlijnen zal het ook mogelijk zijn korte workshops te volgen, waarin u onder leiding van ervaren instructeurs met de richtlijnen aan de slag kan.

De inschrijving is inmiddels geopend en u kunt zich tot 1 december 2015 inschrijven tegen het gereduceerde tarief. Ga hiervoor naar onze website www.reanimatieraad.nl.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.