Als partner van HartslagNu volgt Veghel HartSave het besluit om geen burgerhulpverleners meer te sturen naar een reanimatieadres waarvan bekend is dat deze persoon besmet is met het Coronavirus. Dit om onze burgerhulpverleners te beschermen.

Er worden geen burgerhulpverleners meer gestuurd naar een reanimatie-adres waarvan bekend is dat het een quarantaine adres is. Burgerhulpverleners hebben namelijk geen persoonlijke beschermingsmiddelen bij zich.

Een huis is in quarantaine, wat nu? 

De adressen van personen waarvan bekend is dat zij in quarantaine zijn, zijn bekend bij de meldkamers. Zodra er een reanimatiemelding is op zo’n adres, wordt deze melding geannuleerd door de meldkamercentralist en bekend gemaakt bij HartslagNu.

Veghel HartSave zal in samenwerking met HartslagNu alert en proactief handelen door bij (overige) verdachte situaties gepaste maatregelen te nemen in overleg met de gealarmeerde burgerhulpverleners. 

Wees proactief

Vermoed je dat er een besmetting/verspreiding van Covid-19 is naar aanleiding van een reanimatiemelding? Dan is het belangrijk om te zorgen dat dit zo snel mogelijk opgemerkt wordt en dat we ervoor zorgen dat het virus zich niet of nauwelijks kan verspreiden. Meld je vermoedens vanuit de 6-minutenzone in Veghel direct via info@veghelHartsave.nl, waarvoor dank.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.