Te veel mensen overlijden na het krijgen van een hartstilstand in hun thuisomgeving. Vaak totaal onverwacht. Snel hulp bieden met een AED vergroot de kans op overleven aanzienlijk. AED’s zijn helaas niet in alle woonbuurten aanwezig of 24/7 bereikbaar. Dat moet anders en daar kan jij bij helpen. Veghel HartSave brengt daarom deze landelijke BuurtAED-actie van Philips en de Hartstichting onder de aandacht.

BuurtAED.nl is een crowdfunding platform waar je, samen met je buurt, geld kan inzamelen om een AED aan te schaffen. Met dit initiatief willen Philips en de Hartstichting meer bewustwording en meer 6-minutenzones creëren in Nederland. In een 6-minutenzone bieden burgerhulpverleners, die opgeroepen worden via een oproepsysteem, snel de eerste hulp bij een hartstilstand.

Zo werkt BuurtAED
Door het aanmaken van een actiepagina kun je heel gemakkelijk geld inzamelen via het platform. Je kunt de actiepagina delen en zo je buren motiveren om ook mee te doen. Je hoeft dus niet langs de deuren, maar iedereen kan gewoon via dit platform geld overmaken. Je ziet wie er doneert en je houdt makkelijk overzicht over de voortgang. Als je buurt onverwachts onvoldoende geld bij elkaar haalt, wordt het volledige bedrag teruggestort naar iedereen die heeft bijgedragen. Ook hier heb je geen omkijken naar. Wil je zelf geen actie starten, maar wil je wel een actie steunen? Zoek dan naar bestaande acties in de buurt.

De AED
Met je buurt zamel je geld in voor een Philips Heartstart FRx AED. Je kunt kiezen uit twee kwalitatief hoogwaardige buitenkasten waarvan één met- en één zonder slot. De buitenkasten zijn voorzien van verwarming, verlichting en alarm. De AED-kasten van Veghel HartSave hebben geen slot. In geval van nood is de kast met slot namelijk vaak niet te openen door buurtgenoten die geen “Burgerhulpverlener” zijn.

Kom in actie!
Veghel HartSave roept zo veel mogelijk mensen op om mee te doen aan deze actie. Want méér 24/7 bereikbare en aangemelde AED’s zorgen voor een betere 6-minutenzone in Veghel en omstreken. Start dus zo snel mogelijk jouw BuurtAED-actie en zet je samen in voor een hartveilige buurt. Wil je meer weten of heb je nog vragen bel dan naar 06-31948129  of mail naar info@veghelhartsave.nl.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.