VEGHEL | Het zat al een tijdje in de pen. Het bezoek van Meierijstads eerste burger Kees van Rooij aan voetbalclub Blauw Geel’38, afgelopen zaterdag was het zover. Samen met wethouder Coby van der Pas bleven de gemeentelijke gezagsdragers ruim twee uur op het Prins Willem Alexander Sportpark. Ze werden rondgeleid door Blauw Geel’38 voorzitter Edwin van den Boom.

Het gezelschap werd getooid in een fraaie Blauw Geel’38 das en kreeg een indruk wat voor activiteiten er vooral op zaterdag aan de dag worden gelegd. De burgemeester van Meierijstad en wethouder Van der Pas vielen met hun neus in de boter omdat het zaterdags voor de middag een spitsuur van jeugdvoetbal is. Het gemeentelijke gezelschap was onder de indruk van de activiteiten en brachten vanzelfsprekend ook een bezoekje aan de in aanbouw zijnde tribune waar de metseltroffels volop klonken. Onder een kop koffie werden door Van den Boom nog eens wat zaken aangekaart met de belofte van de wethouder dat ze hier zeker aandacht aan gaat schenken. Uitgezwaaid door de Blauw Geel’38 preses was dit bezoek zeker de moeite waard.

Hartveilige omgeving
Leuke bijkomstigheid was dat er tevens een nieuwe AED in gebruik werd genomen. Hiervoor was Veghel HartSave voorzitter Klaas Haan naar het sportpark gekomen. Haan: “Na tien jaar dien je een AED te vervangen in verband met de continuïteit van een goed werkende AED, wat door Veghel HartSave (VHS) vandaag is gerealiseerd.” Een hartveilige omgeving nu wist Haan te melden aan de burgemeester en wethouder. “Zeker, maar ook de goede inspanning van de voorzitter van Blauw Geel’38: Edwin van den Boom. Dit heeft geresulteerd in de maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid om bij een grote sportvereniging als Blauw Geel voor de voetballers, de leden, vrijwilligers en de bezoekers een AED in een nogmaals hartveilige omgeving te hebben.


Vlnr: Edwin van den Boom, Klaas Haan, Wethouder Coby van der Pas en burgemeester Kees van Rooij (Foto’s Gerard Beekmans).

Fibrillerend
Haan legt verder uit: “De bestuursleden Leo Engelen en Ad Nijssen van VHS hebben het logistieke gedeelte voor hun rekening genomen en de AED gekoppeld aan het wifi-netwerk om optimale werking te garanderen. De nieuwste generatie AED, de zogenaamde Lifepak-CR2 van Physio Control, in deze wereld is er één met vele voordelen. Met één druk op de knop maak je van de volwassen elektrodes kinder-elektrodes met een andere intensiteit van de schok bij een fibrillerend hart.” De nieuwe AED vertoont nog veel meer voordelen. “Zeker, je kunt bij deze AED blijven reanimeren ten tijde dat het apparaat bij het slachtoffer aan het analyseren is, wat bij alle andere AED’s (nog) niet gaat. De wifi-verbinding geeft VHS een betere controle ten tijde van eventuele storingen, vandalisme en tijdens de inzet van de AED en opgeroepen burgerhulpverleners.” De AED is aangemeld in het alarm-opvolg-systeem en platform van burgerhulpverlening bij een hartstilstand: www.hartslagnu.nl.


Edwin van den Boom en Klaas Haan bij de ondertekening van het contract.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.