Sinds dat Veghel HartSave vorige week 10 kasten afgeleverd kreeg is onze
logistieke groep hard aan het werk om zo snel mogelijk AED’s van binnen naar buiten te plaatsen. Nadat de IJsselstraat de primeur had en later de AED (nieuw) bij Het Rode Kruis was geplaatst was het nu de beurt aan SV Blauw Geel ’38.

Eerst hing deze kast in het materialenhok van Piets. Deze was echter vaak afgesloten omdat we ook preventief moesten denken aan diefstal en vandalisme. Toch krijgt deze AED, zoals de Ned. Hartstichting, Veghel HartSave en de vele burgerhulpverleners graag zien, een 24/7 operationaliteit. Met beschikbare en openbare kasten die voor iedereen toegankelijk zijn kan de hulpverlening snel op gang komen wat natuurlijk levensreddend kan zijn.

We hopen dan ook dat deze AED met een door de Ned. Hartstichting geschonken en door de
Vriendenloterij gesponsorde buitenkast, vele jaren haar dienst kan bewijzen. De sportvereniging is van mening dat de AED met de 24/7 operationaliteit beter tot haar recht komt en daarmee haar maatschappelijke betrokkenheid toont.

We hopen en gaan er dan ook vanuit dat met de vele voetballers, sportliefhebbers en de aanwezige hulpverleners op het terrein van Blauw Geel haar eigen sociale controle gaat bewijzen en er een groot 6-minutenzone is bijgekomen!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.