Op 18 oktober presenteerde de commissie AED Keldonk tijdens de openbare Dorpsraad vergadering het AED donateur plan aan Keldonkenaren en andere belangstellenden. Met hart voor de zaak werden bezoekers overtuigd waarom dit plan nodig is en op welke manier men dit wil bewerkstelligen.

In Keldonk hangen vijf AED apparaten van Veghel HartSave. Deze apparaten hebben een levensduur van maximaal 10 jaar en moeten dan vervangen worden door nieuwe kasten en apparaten. Het vervangen van een AED met kast is vrij kostbaar en komt elke 10 jaar terug. En als je ze wil behouden moet je op dat moment ergens geld vandaan halen. De AED commissie vind het niet acceptabel dat er mogelijk door te weinig financiële middelen een of meerdere AED apparaten uit Keldonk verdwijnen. Deze kunnen levensreddend zijn. Dit is in het verleden reeds bewezen in Keldonk.

Afgelopen week ontving iedereen in Keldonk de flyer “Klopt Jouw Hart voor een ander?”, met daarin de nodige informatie. In het kort gezegd wordt iedereen gevraagd om donateur te worden en jaarlijks € 4,50 bij te dragen. Op die manier krijgen we voldoende financiële middelen om elke 10 jaar de 5 apparaten te vervangen en onderhouden. De commissie vertelde dat inwoners het belangrijk vinden, dat deze apparaten er zijn. Dit wordt bevestigd door het aantal personen in Keldonk die de cursus reanimatie en AED hebben gevolgd en zich daarna aangemeld hebben bij HartslagNU. Dit geeft de commissie voldoende vertrouwen dat Keldonk deze donateursactie van harte ondersteund. Veghel HartSave staat achter dit geweldige initiatief en stelt het als voorbeeld voor andere Dorps- en Wijkraden. Kijk voor meer informatie op de website keldonk.nl!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.