Beste AED-beheerder,

Is jouw AED door de coronamaatregelen nu niet bereikbaar? Vergeet dit dan niet aan te passen bij de beschikbaarheid in je HartslagNu-account zodat wij hem niet oproepen. Dit voorkomt dat burgerhulpverleners voor een dichte deur staan. 

Pas ook de beschikbaarheid van je AED aan als je bijvoorbeeld vakantie hebt en de AED daardoor tijdelijk niet bereikbaar is.


Ook onderstaande punten zijn goed om te controleren. 

Is jouw AED 24 uur per dag beschikbaar?
Controleer in je account of de beschikbaarheid van jouw AED goed staat ingesteld. Bij 24/7 beschikbaarheid geef je dit voor alle dagen van de week aan met 00:00 – 23:59. 
 
Is je AED openbaar toegankelijk?
Heb jij de optie De AED is openbaar toegankelijk in je account aangevinkt? Alleen dan kunnen wij bij een reanimatieoproep burgerhulpverleners naar jouw AED sturen. Heb je dit niet aangevinkt, dan ben jij de enige die de oproep krijgt de AED mee te nemen (mits je ook bent aangemeld als burgerhulpverlener). Ben je geen burgerhulpverlener en staat je AED ook niet op openbaar toegankelijk, dan wordt hij dus niet opgeroepen!

Wat staat in het veld ‘beschrijving’?
Heb jij in jouw account informatie toegevoegd in het veld ‘beschrijving’ wat voor burgerhulpverleners van belang is om te weten? Bedenk je dat deze informatie niet meekomt in de oproep. Burgerhulpverleners kunnen de beschrijving wel zien als ze in de app of hun HartslagNu-account kijken naar de AED’s in de buurt. In de beschrijving adviseren wij bijvoorbeeld de naam van het pand te vermelden.

Als we jouw AED oproepen, ontvang je van ons een sms-bericht en e-mail met de vraag om de AED te controleren. Is je AED daadwerkelijk gebruikt? Meld dit dan bij ons of zet de AED tijdelijk op non-actief in je HartslagNu-account.

Wist je al dat je verbruikskosten kunt declareren bij de Regionale Ambulancedienst waar de reanimatieoproep was? Op de website van de desbetreffende RAV kun je hier meer over lezen. Kijk op hartslagnu.nl onder welke RAV je valt.

Stroomstoring?
Let op pincode van jouw AED-kast.
Heb jij een AED-kast met pincode erop? Wist je dat deze pincode gereset kan worden tijdens een stroomstoring? Controleer dit altijd even. Het is belangrijk de code dan z.s.m. weer in te stellen. Kies je voor een andere pincode? Vergeet het dan niet aan te passen in je HartslagNu-account. Voer ook het vinkje of hekje achter de pincode in!
 
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.