Het “Thomashuis Erp” in Keldonk verplaatst de binnen AED naar buiten. Hierdoor is deze 24/7 bereikbaar voor noodhulp in de cirkel rondom ’t Thomashuis op de Sweenslag 6 in Keldonk. Dennis en Cisca Dijkgraaf willen graag iets betekenen voor de omgeving en iets terugdoen voor hartelijkheid die zij ontvangen.

Toen het verzoek van de AED commissie Keldonk kwam om de AED die zij zelf hadden aangekocht voor hun bewoners en gasten, door middel van een buitenkast naar buiten te verplaatsen, was het antwoord meteen “Natuurlijk doen we dat”.

Met dit enthousiasme zijn we met stichting Veghel HartSave in gesprek gegaan. Uiteraard wilden zij hieraan graag bijdragen en spraken af dat dat de AED commissie Keldonk en stichting Veghel Hartsave de kosten voor de buitenkast voor hun rekening namen en het Thomashuis Erp de aanpassingen voor de energievoorzieningen zodat de buitenkast aangesloten kon worden. De AED zelf blijft eigendom van ’t Thomashuis Erp.

Hiermee is ook deze hoek van Keldonk / Zijtaart “Hartsave”. Een hartverwarmend resultaat. En dan hebben we het nog niet over 104 cursisten uit Keldonk, die dit jaar meedoen met basis- of herhalingscursus reanimatie en AED welke georganiseerd worden door de AED commissie Keldonk. Velen zijn ook net als dat de AED dit nu is, aangemeld bij HartslagNu zodat ze bij een noodoproep gealarmeerd worden voor het verlenen van noodhulp of het ophalen van de AED.

Namens AED commissie Keldonk gaat onze dank uit naar Dennis en Cisca Dijkgraaf van ’t Thomashuis Erp en Stichting Veghel HartSave voor hun medewerking.

Foto

vlnr: Cisca Dijkgraaf Thomashuis Erp, Hans Rijkers AED commissie Keldonk, Leo Engelen stichting Veghel HartSave en Dennis Dijkgraaf Thomashuis Erp.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.