Nieuwe AED-kast op nieuwe locatie in de IJsselstraat
Voorheen hing de AED namelijk op IJsselstraat 38 maar deze heeft nu een andere plek gekregen aan de zijgevel van IJsselstraat 18 mét een nieuwe buitenkast. Er zijn meerdere buitenkasten aangevraagd door Stichting Veghel HartSave en deze zijn toegewezen en geschonken door de Nederlandse Hartstichting en gesponsord door de Vriendenloterij. Deze locatie heeft de primeur in Veghel.

Het verschil maken
Veel verenigingen, bedrijven en particulieren hebben een AED, maar hangen deze binnen, in een pand dat ook nog eens ’s nachts vaak gesloten is. Om meer AED’s naar buiten te krijgen, is de Hartstichting in actie gekomen door AED eigenaren in heel Nederland te vragen hun AED buiten te hangen in een buitenkast. Ook deze is dus 24 uur per dag beschikbaar voor de omgeving.

Wij hopen dat het gebruik van de AED niet nodig zal zijn, maar vinden het geruststellend dat de buurtbewoners zowel als de bezoekers van de wijk zo snel mogelijk geholpen kunnen worden bij een hartstilstand. Met deze stap hoopt VHS meer AED eigenaren enthousiast te maken om ook hun AED beschikbaar te stellen voor de buurt.

De AED in het donker verlicht!

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.